Muziekonderwijs

Maak muziek en je wordt slimmer!

Muziek op school

Leerlingen-spelende-muziekinstrumenten

Op school is meer en meer ruimte voor muziek. Gezondheid en ontwikkeling van kinderen is meer dan alleen sport. Muziek maken maakt je slimmer. Van muziek word je socialer. Je hersens maken sneller nieuwe verbindingen.

Het Junior Orkest Dongen draagt bij aan de ontwikkeling van muziek. Bij kinderen zelf. Ook in het algemeen op basisscholen en voortgezet onderwijs in Dongen. Een win-winsituatie.

Muziekschool

In Dongen leer je muziek maken. Bij het Junior Orkest Dongen het samenspel. Maar de echte basis wordt gelegd door muziekscholen en muziekleraren.

Naast de repetities volg je daarom ook muziekles. Dat kan bij een muziekschool of een bij individuele muziekleraar. Je hebt het nodig om mee te kunnen blijven spelen. De anderen volgen ook muziekles en worden daardoor beter.

In de repetities werkt de dirigent aan jullie samenspel. Tijdens de muzieklessen leer je muzieknoten lezen en je instrument beter bespelen. De combinatie maakt je een betere muzikant.

Ben je op zoek naar een muziekschool of –leraar? Vraag het ons en we helpen je verder.

Voor muziekscholen en –leraren geldt het andersom. Meld je bij ons en we kunnen muzikanten helpen bij de zoektocht naar een muziekopleiding.

Partners

Het Junior Orkest Dongen en Het KunstPodium hebben samen gewerkt naar de opstart van het Junior Orkest Dongen. Die samenwerking blijft bestaan. We beschouwen Het KunstPodium daarom als een belangrijke partner. Ze bieden ook korting voor leerlingen van het Junior Orkest Dongen.

Bezoek daarom ook eens de website van Het KunstPodium.